Domokos leköszön egyéb tisztségeiről

Napokon belül minden tisztségéről, így a Békés Megyei Közgyűlés, valamint a Fidesz megyei elnöki posztjáról és országgyűlési képviselői mandátumáról is lemond Domokos László, akit hétfőn választott meg a parlament az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének.

Domokos László megválasztása után az MTI-nek elmondta, hogy a megyei közgyűlésben utódjának Farkas Zoltán alelnököt, szintén fideszes országgyűlési képviselőt látná szívesen, aki az elmúlt négy évben a megyei képviselő-testületben segítette munkáját, és részese volt az önkormányzat új fejlődési pályára állításának.

Az ÁSZ új elnöke lemond a megye Szarvas-Gyomaendrőd-Kondoros térségének egyéni választókerületi országgyűlési mandátumáról is, s emiatt időközi országgyűlési választások lesznek a körzetben.

A távozó képviselő annak a Dankó Bélának a jelölését támogatja, aki már több ciklus óta irányítja polgármesterként Kondoros nagyközséget.

Az MTI érdeklődésére hozzátette: megválik párttagságától és leköszön a Fidesz megyei elnöki posztjáról, s azt tartaná szerencsésnek, ha a megyei önkormányzat új elnöke irányítaná pártját is Békés megyében.
Forrás: MTI