Robert Pattison Drakula vérrokona

Családfakutatók kiderítették, hogy Robert Pattinson távoli rokonságban áll az egykori véreskezű erdélyi fejedelemmel, III. Vladdal, aki ihlette Bram Stoker Drakula novelláját is.

A vér nem válik vízzé és amennyiben a családfakutatók nem tévednek, az sem lehet véletlen, hogy több ezer jelentkező közül, éppen Robert Pattinson kapta meg a vámpír szerepét az Alkonyat sorozatban. Egy kutatás szerint ugyanis a huszonnégy esztendős színész távoli rokonságban áll Drakulával.

Az 1400-as évek közepén uralkodó, Karóbahúzó Vlad néven is ismertté vált erdélyi fejedelmet Bram Stoker kapcsolta össze Drakula legendájával. Stoker 1897-es novellája óta pedig sokan hiszik, hogy a véreskezű Vlad volt Drakula. – Robert Pattinsonnak egyértelműen köze van az erdélyi fejedelemhez, csak úgy, mint magához a brit királyi családhoz.

Nagyon érdekes kapcsolatokra derült fény, melyekből kiderült, hogy ősei nagyon hasonlóak lehettek ahhoz az alakhoz, akit az Alkonyatban formál meg – fejtette ki Anastasia Tyler családfakutató a The Sunnak, aki szerint Robert távoli rokonai, a Pickeringek voltak az erdélyi fejedelem első leszármazottai, akik Yorkshirbe tették át székhelyüket.
Forrás: Bors