Debrecen is rekordot döntött

Bár az eső félbevágta a késő esti programokat, a tavalyinál így is lényegesen többen vettek részt Debrecenben az idei Múzeumok Éjszakája programjain.

Koroknai Edit, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ sajtóreferense az MTI-nek vasárnap elmondta: a művészeti központ épületébe csaknem hétezren látogattak el, a Baltazár Dezső téren lévő programokat pedig mintegy háromezren látták.

Sokan elővételben megváltották a belépőjüket, ennek ellenére délutántól folyamatos volt a sor a MODEM szabadtérre kihelyezett pénztára előtt - egészen 23 óráig, az eső megérkezéséig - tette hozzá.

A zsúfolásig telt kiállítótermek mellett a legnépszerűbb helyszín a performanszoknak, koncerteknek, színházi előadásoknak helyet adó belső kert, valamint a III. emeleti múzeumpedagógia-terem volt. Ez utóbbiban csodálhatták meg a látogatók az éjszaka műtárgyát, Paul Gauguin: Fekete sertések című olajfestményét.

A szomszédos Déri Múzeumban is több mint hétezren fordultak meg az éjszaka folyamán, többen mint tavaly ilyenkor - közölte Kovács Marianna közönségkapcsolati igazgatóhelyettes.
A sláger az az agyagból készült, 5500 éves maszk volt, amelyet 2001-2002-ben találtak a M7-es autópálya új nyomvonalának régészeti feltárásakor - mondta.
Forrás: MTI