A Jobbik mindenkit megvédené a kilakoltatástól

A Jobbik a kilakoltatás elleni automatikus, illetve hosszabb védelmet szeretne a törlesztéseiket a válság miatt nem teljesítő adósoknak.

Gyüre Csaba, a parlament alkotmányügyi bizottságának jobbikos alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: pártja pénteken országgyűlési határozati javaslat benyújtását tervezi, amelyben a polgári törvénykönyv (Ptk.) vételi joggal kapcsolatos rendelkezéseit kívánja módosítani egy külön jogszabályban.

Ez alapján az adóstól egy évig automatikusan nem várható el a bank vételi jogából adódó kötelezettségének teljesítése, amennyiben a válság miatt lényeges változás állt be körülményeiben - fejtette ki a politikus.

Hozzátette: a Jobbik emellett a bírósági végrehajtásról szóló törvényt is módosítaná, amivel 180 nappal hosszabbítaná meg a lakóingatlan önkéntes kiürítésére megállapított határidőt a többgyermekes, illetve idős személyek lakhatását biztosító esetekben.

A párt a fenti törvénymódosításokat már a folyamatban lévő ügyekben, illetve a már megindult eljárásokban is alkalmazná a további kilakoltatások megelőzése érdekében.
 
Forrás: MTI