Az ORTT még nem írta alá

Még nem írta alá a szerződést az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), bár a Klubrádió még áprilisban megnyerte a 92.9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot - írja a Népszava a szombati számában.

A lap szerint az ok: az öttagú ORTT-nek jelenleg csak három tagja van, vagyis a testület
tulajdonképpen nem működik. A frekvenciapályázat eredményének kihirdetéstől számított 45 napon belül mindkét félnek szignálnia kellene a szerződést, különben érvénytelenné válik a határozat. Arató András, a Klubrádió tulajdonosa ezt elkerülendő egyoldalúan kézjegyével látta el a dokumentumot - olvasható a Népszavában.

Ladvánszky György, a médiahatóság szocialista tagja a Népszavának azt mondta: a szerződés aláírása csak formális, a hatósági határozat visszavonhatatlan. A szignó megtagadása olyan polgári kártérítést vonna maga után, ami senkinek sem állhat érdekében.

A lap emlékeztet arra, hogy a jogszabály szerint a szerződés aláírását követő 180 napon belül
meg kell szólalniuk az új frekvencián, úgy, hogy a jelenleg használtat elhallgattatják. A történetben ez is okoz egy kisebb csavart, ugyanis jelenleg a 95.3 MHz-en hallható a Klubrádió.

Az erre a frekvenciára vonatkozó engedély 2011 februárjában lejár. A médiatörvény szerint 14 hónappal korábban, vagyis 2009 novemberében ki kellett volna írni a pályázatot erre a frekvenciára, ám ez a mai napig nem történt meg. Aratóék ezen indultak volna, hiszen régi helyükön szeretnék folytatni a rádiózást. Kizárólag a bizonytalanság miatt döntöttek úgy, hogy indulnak a 92.9 MHz-ért.

Jelenlegi frekvenciájukkal kapcsolatban a mai napig lassú az előrelépés, az ORTT június 14-én tartja a kiírást megelőző közmeghallgatást. A Klubrádió ezen is indul, és ha nyer, nem tart igényt új helyére, a 92.9 MHz-re.

Forrás: MTI