"Az ember örökké gyerek marad!"

A gyereknap a gyerekeké, persze a szülők felügyeletével. Ezen a napon a kerítés is cukorkából van, mi pedig Pécsi Ildikót és Gombos Edinát kérdeztük.

A sztárok aláírásukkal hívták fel a figyelmet az AVON Gyaloglás az Életért összefogás rendezvény keretein belül. Az eseményen Pécsi Ildikó és Gombos Edina is jelen volt,  a „gyerekbolondokat” a közelgő gyereknap apropóján kérdeztük.

Pécsi Ildikó

Mit szeret a gyerekekben, és miért?

Úgy gondolom, hogy mindent szeretek a gyerekeken. A „minden” az a szó, amely jellemzi a gyerekekhez történő hozzáállásomat. Ha sikerül így élnie az embernek, akkor elmondhatja magáról akár hetven évesen is, hogy sikerült gyereknek maradnia. Ez egy nagyon-nagyon fontos dolog.

Önnek sikerült gyereknek maradnia?

Én úgy látom, hogy abszolút. Ahogy most körbenéztem a fotózáson, én voltam a legrendetlenebb a fotózáson. Szíveket rajzoltam pont helyett, mert én ezt szeretem, én ilyen vagyok.

A művésznőnek van egy unokája.

Igen, van egy nagy unokám, aki tizenkét éves múlt.

Gondolom, gyereknapra nem viszi. Vagy igen?

Az ember örökké gyerek marad. Nagyapámnak volt egy szokása: már nyolcvanhat éves elmúlt, de anyukámnak még mindig azt mondta, hogy kislányom. Én akkor már főiskolás voltam, emlékszem rá nagyon jól, édesanya mondta neki, hogy már ő is idős. Nagyapa mondta anyának, hogy „nem kislányom! Amíg én élek, addig te gyerek maradsz!” Vagyis úgy kell „nevelni” a szülőket, hogy minél tovább maradhassunk gyerekek.

Ön szerint létezik rossz gyerek?

Eleven gyerek létezik, rossz nem. Minden ember jónak születik, de egy idő után a lehetőség hiánya, a nélkülözés, a körülmények tehetik rosszá.

Mi a véleménye a gyereknapról?

Minden olyan dologra nagy szükség van, amely által kifejezhetjük, hogy szeretjük egymást, a gyereknap is ilyen. Ha mind a háromszázhatvanöt napon eszerint cselekednénk, az volna az igazi.

Gombos Edina kislányával, Mirandával érkezett az eseményre.


Hova mentek gyereknapon, mit fogtok csinálni?


Két program közül fogunk választani a gyereknapon, az Óceánárok utcában a Rex alapítványnak van egy nagyon remek állatsimogatója mindenféle állattal, a másik a belvárosban kerül megrendezésre, annyit tudok róla, hogy Halász Jutka fellép, aki egy nagy kedvence a kislányomnak. Persze az is lehetséges, hogy mindkettőre kilátogatunk végül.

Szükségünk van igazából gyereknapra?


A gyerekes szülőknek minden nap gyereknap, de ennek a jelentőségét csak az érzi, akinek már van gyereke. Nyilván mindenki, így te is csak a saját gyerekkorodra tudsz visszaemlékezni, hogy milyen is igazából gyerekként megélni ezt az ünnepet. Ha valamilyen kis plust sikerül becsempészni a gyerek életébe aminek örül, akkor már megérte a dolog, hiszen ez a legfontosabb.

Nagyon aranyos kislányod van.

Ő egy nagyon eleven gyerek, akit nehéz kordában tartani, de ez abból a szempontból nagyon jó, hogy érdeklődő, nyitott a világ dolgaira, és nagyon barátkozó. Bárkihez odamegy és kérdez tőle, nagyon nyitott, nagyon kommunikatív egy kislány.