Film a "kicsi Obamáról"

Indonéz játékfilm készül Barack Obama kiskoráról. A Little Obama című produkció alkotói szeretnék a júniusban Indonéziába látogató amerikai elnöknek is bemutatni munkájukat. A Multivision Plus - Indonézia legnagyobb filmvállalata - produkciójában készülő filmet John de Rantau és Damien Demantra rendezi, Demantra Obama jakartai gyermekkoráról szóló fikciós életrajzi regénye nyomán.

Obama 1967 és 1971 között, hattól tízéves koráig élt Indonéziában édesanyjával és indonéz mostohaapjával. A filmesek a most készülő első produkciót később trilógiává akarják bővíteni. A Litte Obama a kisfiúkori barátságokról, kedvteléseiről és játékairól mesél, míg a második film a katolikus iskolába járó Obamát állítja majd előtérbe, a harmadik pedig édesanyjához fűződő viszonyát boncolgatja.

Mint a forgatókönyvet is jegyző Demantra hangsúlyozta: gyermekfilmről van szó, aminek a világon semmi köze a politikához.

A gyermek Obama szerepére a 12 éves Hasan Faruq Alit választották ki, akinek édesanyja fehér, apja pedig afroamerikai. Amerikában született, de kétéves kora óta Indonéziában él, és angolul ugyanolyan jól beszél, mint indonéz nyelven.

A napokban megkezdett forgatáson, amely a hetvenes évek Jakartáját idéző Bandung környékén folyik, eddig olyan jeleneteket vettek fel, amelyekben a kis Obama pingpongozik és bokszol. A felvételeket az elnök két gyermekkori barátja segíti tanácsaival, a testvérpár annak idején egy házban lakott Obamáékkal.

A film premierjét június 17-re időzítették, mivel a film alkotói abban reménykednek, hogy az Indonéziába látogató elnök hivatalos programja mellett időt szakít a produkció megtekintésére.
Forrás: MTI