Tabáni Istvánt, a Csillag Születik győztes dalnokát faggattuk az új albumáról, eddigi zenei munkásságáról. Tessék olvasni, hiszen csillag született!

Mennyiben változtatta meg az életedet a Csillag Születik?

Teljes mértékben! Sok dolog történt velem az elmúlt időszakban, rengeteg jó és néhány kevésbé, de úgy érzem hogy az ismertség ellenére sikerült megmaradnom olyannak, amilyen mindig is voltam.

Ez volt az első igazán nagy koncerted. Hogyan készültél rá?

Rengeteget próbáltunk a zenekarommal, ami rendkívül kimerítő volt számunkra, de úgy érzem megérte, hiszen sikerült egy olyan műsort összeraknunk, ami garantáltan szép emlékeket hagy majd minden nézőben. Nagyon izgatott vagyok, ennyi ember előtt még sosem énekeltem, a televízió pedig teljesen más. Nagy öröm számomra, hogy végre én is adhatok valamit a sok szeretetért és támogatásért cserébe, éppen ezért igyekszem mindent beleadni, és a lehető legjobb formámat nyújtani.

Bemutattad a Ments Meg c. albumodat. Milyen dalok találhatóak a lemezen?

Több olyan dal van a lemezen, melyeket a műsorban is énekeltem, és amihez engem és a rajongóimat is szép emlékek fűznek. A legfontosabb azonban, hogy a címadó dalt magam írtam, még a forgatások kezdete előtt. Akkoriban még nem láttam, hogy merre kellene elindulnom a világban, úgy éreztem szükségem van valakire, aki segít megtalálni önmagam: és akkor jött a Csillag Születik, ami hirtelen egy hatalmas pozitív löketet adott. Úgy éreztem/érzem, hogy van kihez szólnom, a világban még rengeteg olyan ember van, aki keresi a saját útját, és akiknek most már én is segíthetek, hogy megtalálják azt.

Teljes mértékben te írod a dalaidat?

A saját dalaimat természetesen igen, hiszen rengeteg mondanivalóm van, nagyon sok minden történt velem az elmúlt időszakban is, amit egyszer szeretnék megosztani az emberekkel. A szövegek és a dallamok egytől egyig az én érzéseimet tükrözik, úgy érzem, tartozom annyival a rajongóimnak, hogy amikor egy Tabáni István dalt hallanak, akkor azt valóban Tabáni Istvántól kapják.

Most már belülről látod a zeneipart. Mit gondolsz, mennyiben pénzorientált a dolog a színfalak mögött?

Nem igazán foglalkoztat ez a része, és úgy gondolom, hogy nem is az én dolgom, hogy ezt a kérdést megválaszoljam. Számomra egyedül az fontos, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és azoknak az embereknek adhatok vissza valamit, akiktől oly sokat kaptam, és akiknek annyi mindent köszönhetek.