Orbán Viktor élete veszélyben lehet

Csúnyán a pénzhatalom tyúkszemére léphet Orbán Viktor. Minden megnyilvánulása ezt mutatja. Ez azonban már sokak vesztét okozta. Nem lenne nagy meglepetés, ha az új miniszterelnök élete komolyabb veszélybe kerülne.

A rendszerváltás egyik nagy nyertese – sokak szerint előidézője – a globális pénztőke személytelen, de annál erőszakosabb gépezete volt. A volt szocialista országok fogyasztópiacának bekapcsolódása a globalizmus felgyorsítását okozta. Magyarország ennek kiemelten fontos terepe lett, a működő tőke beáramlás a rendszerváltás elején nálunk volt a leggyorsabb.

Tudjuk, hogy a globális tőke a világ minden tájékán jelen van, s célja hogy minél jobb terepeket alakítson ki magának minden régióban. Ehhez az elsődleges út a kormányok fölötti befolyás megszerzése. Az IMF és a Világbank ezt régóta tudatosan – és nem is túlzottan burkoltan – folytatja.

Eladósítás

Orbán beszéde a választás estéjén
Ma nem egyszerűen a hatodik szabad választás volt, hanem forradalom történt a szavazófülkékben. A magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában. Ma újra mertünk nagyok lenni - mondta Orbán Viktor, aki szerint a magyar választók megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét, és "mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első".

Az új rendszerben az oligarchák régi szabályai érvényét vesztik, és mától a nemzeti együttműködés lesz mindennek a mércéje. A győztesnek nem igaza van, hanem feladata. Most az a feladat, hogy a győzelem lendületével folytassuk az együttműködést, megkezdjük a mögöttünk levő korszak romjainak eltakarítását, a felelősség megállapítását, az újjáépítést
A jól bevált módszer erre az országok eladósítása. Ha ehhez megvan a megfelelő kormányzati akarat, akkor gyorsan megoldható. Magyarország esetében ez különösen szembetűnő, hiszen húsz év alatt odáig jutottunk, hogy Európa majdnem legeladósodottabb országává váltunk: az éves GDP közel 80 százalékát teszi ki.

Most Orbán megpróbál szembe menni az egész rendszer irányítóival. Már az országértékelő beszédében is a pénzügyi spekulánsok ellen kelt ki, s meghirdette a termelésre való berendezkedést. Mint mondta, a pénzügyi trükközések mögött nincsen érték, ezért kell újra a valódi gyártást, illetve mezőgazdasági termelést előtérbe hozni. Ezzel nyilvánvalóan azt akarja elérni, hogy az adósságainkat mielőbb kifizessük, de legalábbis elfogadható szintre csökkentsük. Azonban ez azt is jelenti, hogy függőségünk a globális pénzrendszertől csökken, s a nagytőke kevésbé tud hatni a magyar államra. Ilyet pedig nem engedhet meg magának az IMF.

A válság célja?

Bizonyos elméletek szerint maga a válság is azért jött létre, mert az IMF és a Világbank szerepe lecsökkent, már alig tudtak pénzeket kihelyezni, hiteleket adni. A krízis pillanatában azonban megjelentek és óriási pénzeket adtak oda országoknak. Ez persze már nagyon összeesküvés szagú, s nem is kívánunk vele foglalkozni.

Azzal azonban igen, hogy Orbán a választás estéjén, mikor még ki sem hűltek a szavazófüélkék, újra üzent a pénzrendszernek: oligarchákról kezdett beszélni, akik ellen keményen fel akar lépni. Egyesek bátornak is mondhatnák az új miniszterelnököt, de lehet, hogy inkább botor. Ilyen hatalmakkal szemben életveszélyesek ezek a kijelentések.

Nálunk eddig nem

Szerencsére Magyarországon nem jellemző a politikai gyilkosság legalábbis, ha a modern kort tekintjük (a múlt században Tisza Istvánt gyilkolták meg az őszirózsás forradalom alatt).

Reméljük, a névsor nem fog tovább bővülni.