Szendvicsemberként szerzett munkát a topmenedzser

A napokban szerzett munkát az a pénzügyi szakember, aki két éve szendvicsemberként, magát hirdetve keres állást.

Paul Nawrocki egy játékcég gyártási részlegénél dolgozott vezető megosztásban, amikor a válság miatti leépítésekkel megváltak tőle is. Az üzletember 2008 óta szendvicsemberként önmagát reklámozza a manhattani üzleti negyedben, öltöny és nyakkendő fölött hordja a magára lógatott táblákat.

Nawrocki és táblája, az "Almost Homeless" felirattal Amerikában a munkanélküliség arcává vált, rengeteg tévéinterjúban szerepelt. Munkát viszont egészen mostanáig annak ellenére nem szerzettm hogy a neves Massachusetts Institute of Technologyn (MIT-en) diplomázott, és kinyomtatta ruhájára külön is, hogy "MIT-diplomás bérelhető".

Csak a minap kapott állást, de nem az interjúknak köszönhetően, hanem egy barátja révén. Feleannyi fizetése lesz, mint régen, amikor évi 100 ezer dollárt - 18 millió forintnyi összeget - keresett, de az 59 éves szakember nagyon örül. Időközben két jelzáloghitelt is fel kellett vennie: felesége beteg lett, és a gyógykezelés sokba került. - írta a Blikk.

Márciusban 162 ezerrel nőtt a munkahelyek száma az Egyesült Államokban, ez volt az első számottevő gyarapodás a válság kezdete óta.