Mit akar tőlünk az OVI?

Felkerült az Országos Választási Iroda (OVI) internetes tájékoztató oldalára, a közlemény, amelyben tájékoztatják a választókat, mely választókerületekben lesz második forduló, és a választók hol érdeklődhetnek a szavazással kapcsolatos tudnivalókról. Az OVI közölte azt is, melyik tíz, igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben szavaznak várhatóan sokan.

Az OVI internetes tájékoztató oldalán olvasható felhívás szerint 57 egyéni választókerületben lesz április 25-én második forduló. Az OVI tájékoztatja a választókat, hogy a második fordulóban csak ezekben a választókerületekben lehet szavazni, és csak akkor, ha az első fordulóban is (akár igazolással, akár anélkül) e választókerületek egyikében szavazott vagy szavazhatott volna a választópolgár.

Közlik az érintett egyéni választókerületek székhelyét, valamint az választókerületek információs szolgálatának a telefonszámát, ahol a választókerületekhez tartozó településekről érdeklődhetnek a választók.

Az OVI felhívja a figyelmet arra is, hogy néhány, igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben várhatóan a második fordulóban is sokan szavaznak. Tájékoztatják az igazolással rendelkező választópolgárokat, hogy a szavazás gördülékenységét segíthetik, ha a kijelölt szavazókör szerinti jegyzőnél előzetesen névjegyzékre vetetik magukat, a szavazás napján pedig lehetőleg délelőtt keresik fel a szavazókört.

Az iroda közlése szerint az érintett választókerületek a következők: a fővárosban (a III. kerületben) a 3. számú országgyűlési egyéni választókerület (oevk), (a IV. kerületben) a 6. oevk, (a VI. kerületben) a 8. oevk, (a VII. kerületben) a 10. oevk, (a X. kerületben) a 14. oevk, (a XIII. kerületben) a 19. oevk, (a XIV. kerületben) a 21. oevk, (a XVIII. kerületben) a 26. oevk, (a XIX. kerületben) a 28. oevk, valamint Miskolcon a 2. ovk.

Forrás: MTI