A legjobb és legrosszabb Fideszes

A Fidesz-KDNP leggyengébb eredményt elérő egyéni képviselőjelöltje szerint a parlamenti választások második fordulója arról szól, hogy az angyalföldiek kormánypárti vagy ellenzéki képviselőt küldenek-e az új Országgyűlésbe.

A legjobban szereplő Fidesz-KDNP-s, Font Sándor az MTI-nek elmondta: azt értékelhették a választók, hogy ellenzéki képviselőként is több törvénymódosítást sikerült elfogadtatnia az Országgyűlésben.

A választások vasárnapi első fordulója után egyetlen olyan egyéni választókerület van az országban, ahol MSZP-s politikus vezet: Budapest 20-as számú választókerületében - amely a XIII. kerületben van - Tóth József polgármester áll az élen a szavazatok 44,71 százalékával. Mögötte végzett Spaller Endre, a Fidesz-KDNP jelöltje 36,37 százalékkal.

Spaller Endre szerdán az MTI-nek kifejtette: míg a választás első fordulója arról szólt, melyik párt alakítson kormányt, addig a második fordulóban arról lesz szó, hogy kormánypárti vagy ellenzéki képviselőt küldenek az angyalföldiek a parlamentbe. Szerinte az angyalföldi embereknek egy leendő kormánypárti politikust kellene az Országgyűlésbe delegálniuk, mert csak ő tudná garantálni, hogy több munkahely legyen, hogy a nyugdíjak értékállóak legyenek, és hogy a közbiztonság jobb legyen.

A képviselőjelölt az új MSZP-frakció létszámára utalva úgy vélekedett, hogy egy viszonylag kicsi képviselőcsoportban szerinte lehetetlen lenne Tóth Józsefnek végrehajtania a programját.
Ezeket az üzeneteket kell eljuttatni a választókhoz - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ezt nagygyűlésen és kerületi kitelepüléseken igyekszik majd továbbítani a választóknak.

Spaller Endre arról nem tud, hogy a Fidesz elnöke a második fordulóig ellátogatna Angyalföldre.
A Fidesz-KDNP jelöltjei közül a legjobban Font Sándor szerepelt, aki Kiskőrösön és környékén a leadott szavazatok 71,95 százalékát érte el (19.224 voks), míg a második helyezett jobbikos jelölt 17,29 százalékot, a harmadik MSZP-s pedig 10,77 százalékot ért el.

Font Sándor, aki negyedik ciklusát kezdheti a parlamentben, az eredményről az MTI-nek úgy nyilatkozott: reméli, sikerül a kormányzati munkájukkal bebizonyítani, hogy nem Font Sándor és nem a Fidesz-KDNP nyert a vasárnapi választásokon, hanem a választókerületben, a megyében és az országban élő emberek.

Nem szabad cserben hagyni a választókat, aminek én megpróbáltam minden körülmények között eleget tenni - fogalmazott, hangsúlyozva: nem költözött a fővárosba, ma is tagja Soltvadkert önkormányzatának és a mezőgazdasági tevékenységét is folytatja.

Font Sándor szerint azt is értékelték a választók, hogy ellenzéki képviselőként is több törvénymódosító javaslatát sikerült elfogadtatni az Országgyűlésben.

A fideszes politikus kiemelte: rengeteg önkormányzati és civil rendezvényen vesz részt, amellett, hogy a parlamenti statisztika szerint a legaktívabb képviselők közé tartozik.
Az 1998 óta képviselő Font Sándornak 2002 és 2006 után 2010-ben is az első fordulóban sikerült nyernie a parlamenti választásokon.
Forrás: MTI