Visszatérne a Hungária, ha komoly megkeresést kapnának. Jelenleg azonban nincs ilyen, a legendás zenekar tagjai szomorúak. Szikora Robival beszélgettünk.

„Mi a gida van veled, Robi?” Fogalmazódott meg a kérdés a szerkesztőségben. Túl erősnek gondoltuk a kezdést, ezért finomítottunk a beköszönésünkön. Mint kiderült, helyesen cselekedtünk, komoly témáról beszéltünk Szikora Róberttel. R-GO-val indítottunk, de az énekes éles huszárvágással a Hungáriára tért át. A gidák szóba se kerültek.

Mikor leped meg a rajongókat egy újabb R-GO turnéval?

A nyárra tervezzük. De ami biztos: R-GO koncert mindig volt, van és lesz. Persze mostanában is sokat koncertezünk, de a turnénak vannak ismérvei, például lent alszol, járod az országot, gyülekeznek a lányok. A mostani koncerteket inkább „városi rendezvényeknek” nevezném.

Olvastam egy veled készült régebbi interjút, amiben viccesen megjegyezted, hogy volt egy olyan év, amikor a Rolling Stones 50 ezer, Michael Jackson 45 ezer emberrel töltött meg egy-egy stadiont, addig a Hungária 90 ezer ember előtt koncertezett. Mi van ma a legendás zenekarral?

Igen, ez így volt (mosolyog), a Hungária együttes meg tudná ezt csinálni most is. Ha lesz egy olyan új fajta gondolkodás, amiben a művészek, a sportolók újra fontosak lesznek és nem a politikusok túrják magukat mindenki elé, akkor újra lesz helye a Hungáriának ebben az országban és minden a saját helyére kerül.

(Itt egy kérdés következne, de Robit nem lehetett félbeszakítani, áradt belőle a panasz.)

Talán eljön majd az idő, amikor nem egy harmadrangú angol zenekart hívnak mondjuk egy Találkozások színtű koncertre. Természetesen nem mondjuk Elton Johnra gondolok, de voltak itt már olyan produkciók, akik helyett nyílván össze lehetne hozni megint a Hungária együttest, ráadásul fele pénzből.

Vártok a megkeresésre?

Bár a Hungária már a múlté, mi folyamatosan kapcsolatban állunk egymással. A lelke mélyén mindenki furcsának tartja azt, hogy bár vannak próbálkozások, de egy ilyen komoly cég, mint amelyik a kapcsolat koncerteket szervezi, nem keres meg minket. Pont egy ilyen nagy multi cég- amelyik kisöpri azt a pénzt az országból, amit a kisemberektől szedett be- nem gondolja, hogy a magyaroknak hazai alapanyagból nyújtson egy szuper koncertet!

Ha a Hungáriát komolyan veszik, az sok pénzbe kerül.Nem a gázsi miatt, hanem egy olyan álmot kell megvalósítani, ami pénzbe kerül.

Kijelenthetjük, hogy örülnétek egy nagy megkeresésnek?

Nagyon boldogok lennénk, ha úgy hozná a jó szerencsénk, hogy kapnánk egy komoly megkeresést. Van egy pillanat, amikor egy zenekar már nem magánügy, nem a rajongók ügye hanem közügy. A Hungária életében már eljött ez a pillanat. Az a rock n roll Hungária, amiről beszélünk, az szerintem közügy.

Beszéljünk egy kicsit az R-GO-ról is. A hírek szerint film készül az együttesed hőskorszakáról. Hogy álltok a munkálatokkal?

Nyár vége felé elkezdődik a forgatás, a forgatókönyv írása pedig folyamatban van. Szerencsére elég sok pénz is összejött rá és megvan a két fő médiatámogató is. Gyakorlatilag minden együtt van, de a nyár végét meg kell várni, hogy alakuljon egy új kormány. Minden a politikáról szól sajnos, minden poszton változások vannak. Ezeket meg kell várnunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül.
Forrás: Hírextra