Szijjártó, a magabiztos

Régóta zajlik a Fideszben a kormányzásra való felkészülés, "készen állunk" - így válaszolt Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője pénteken arra a kérdésre: Orbán Viktor tudja-e már, hogy fideszes választási győzelem esetén kik lennének kormányának tagjai.

A Népszabadság pénteki számában egy Fidesz-KDNP-győzelem esetén megalakuló kormány lehetséges személyi összetételét taglalja, és arról ír, hogy szinte biztosnak tűnik: a Fidesz elnöke a csúcsminisztériumi kormányzati struktúra mellett teszi le a voksát.
Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: megértik a türelmetlenséget, "nemcsak az újságírókét, hanem az emberekét is".

"Megértjük, hogy mindenki azt szeretné, hogy bár már most vasárnap lennének a választások, és bár már hétfőn lehetne tudni a kormánynévsort" - fogalmazott. Hozzátette azonban, hogy amíg az emberek nem adnak felhatalmazást a kormányalakításra, addig mindez puszta találgatás.

Arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz nyeri a választást, mikor lehet majd tudni a kabinet névsorát, a politikus annyit mondott: április 25., az országgyűlési választás második fordulójának napja után. Kiemelte ugyanakkor: az országnak az az érdeke, hogy minél előbb új kormánya legyen.

Arra, hogy Orbán Viktor pártelnök tudja-e már a kormánynévsort, Szijjártó Péter úgy reagált: "a kormányzásra való felkészülés régóta zajlik a Fideszben, (...) készen állunk".

Forrás: MTI