Kósa alaptalanul rágalmaz?

Szilvásy György szerint Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és a Fidesz nem először, és ismét alaptalanul rágalmazza a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH) és a Gyurcsány-kormányt azzal, hogy politikai célokra használta fel a titkosszolgálatokat.

A volt titokminiszter bízik abban, hogy kivizsgálják, történt-e korrupció a debreceni önkormányzati vagyonkezelővel összefüggésben.

A korábbi titokminiszter ezt annak kapcsán nyilatkozta az MTI-nek, hogy szerdán több napilap is arról számolt be: valótlan állításokat tartalmaz és kényszer hatása alatt született az az interneten közzétett videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolja Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármesterét és a város vagyonkezelő cégét.

Kontrát Károly (Fidesz) ezzel összefüggésben szerdán azt mondta, bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és az ügyészség előtt már gyanúsítottként szereplő Szilvásy György volt titokminiszter a titkosszolgálatokat is fel akarta használni politikai ellenfeleivel szemben. Pártja nevében követelte, ha valóban az NBH emberei kényszerítették az érintett férfit ennek a vallomásnak a megtételére, akkor a titokminiszter hozza nyilvánosságra, ki adott erre utasítást, és milyen politikai felhatalmazás alapján jártak el.

Szilvásy György az MTI-nek úgy fogalmazott: egyre kevésbé remélhető, hogy az ismételt akcióval Kósa Lajos nem a figyelmet akarja elterelni a saját, illetve a Fidesz korrupciós ügyeiről.

Bízom abban, hogy a rendőrség, illetve az ügyészség a feljelentők személyétől függetlenül kivizsgálja, történt-e korrupció a debreceni önkormányzati vagyonkezelővel összefüggésben, igazak-e a Kósa Lajossal szembeni, interneten nyilvánosságra került korrupciós vádak - közölte.

Hozzátette: a vizsgálat remélhetőleg arra is kiterjed, hogy a Kósa Lajosra terhelő vallomást tevő személy két és fél évig miért hallgatott a kényszerítésről, és miért csak most, a választások küszöbén tett feljelentést. Tisztázni kell, hogy nem kényszer vagy fenyegetés hatása alatt vonta-e vissza Kósa Lajosra súlyosan terhelő nyilatkozatát - hangsúlyozta Szilvásy György.

Forrás: MTI