Orgazdasággal gyanúsítanak egy képviselőt!

Orgazdasággal - lopott cigaretta megvételével - gyanúsít a rendőrség egy kőszegi önkormányzati képviselőt - közölte Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

A gyanúsítottat a kőszegi rendőrök őrizetbe vették, majd néhány óra elteltével szabadon engedték, a férfi az ellene indított büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet - mondta az alezredes.

A Vas Népe pénteki számában közölt lapértesülés szerint egy szocialista önkormányzati képviselőt gyanúsítanak orgazdasággal. A kőszegi képviselő-testületnek két szocialista párti tagja van, Táncsics András és Rába László, utóbbi a párt kőszegi szervezetének elnöke, országgyűlési képviselő, tehát neki mentelmi joga van, ellene nem indulhatott közvetlen módon eljárás.

Az MTI információja szerint az önkormányzati képviselőre egy betöréses lopás kapcsán azért terelődött az orgazdaság gyanúja, mert vásárolt a bűncselekményből származó cigarettából.

Rába László, az MTI-hez pénteken egy közleményt juttatott el, amelyben sérelmezte, hogy a Hír TV a Magyar Nemzetre való hivatkozással csütörtökön szalaghírben és szóbeli híradásában azt közölte, hogy a rendőrség az MSZP kőszegi szervezetének elnökét előzetes letartóztatásba helyezte.

"A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Szocialista Párt Kőszegi Szervezetének elnöke Rába László, aki ellen nem folyt és nem folyik semmiféle rendőrségi eljárás" - írta közleményében az országgyűlési képviselő, aki a párt egyéni országgyűlési-képviselőjelöltje a 3. számú kőszegi központú választókerületben.

Rába László az MTI-vel közölte: helyreigazítást kér a Hír TV-től és jogi lépéseket is fontolóra vesz.
Forrás: MTI