Fidesz: az MSZP nyolc évig a családokk ellen politizált

A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták nyolc évig családellenes politikát folytattak, elvették a gyes-t és a gyed-et, a megígért bölcsődei férőhelyeket pedig nem hozták létre.

Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője a szocialisták pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakat kommentálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az MSZP nemcsak megszorításokat vezetett be, de be is csapta az embereket.
Az MSZP nyolc éven át családellenes politikát folytatott, a gyermekvállalás mára a szegénység vállalásával lett egyenlő - fogalmazott a szakpolitikus.

A szocialista Török Zsolt pénteken azt közölte, hogy 2013-ig hozzávetőleg tízezer új bölcsődei férőhely jöhet létre: fejlesztési forrásokból 7.800, a családi napközi intézményével és az új családi gyermekfelügyeleti rendszer bevezetésével pedig további kétezer.

Kiemelte: az Új Magyarország fejlesztési terv keretében 2007 és 2010 között 21 milliárd forintot fordítanak bölcsődeépítésre, illetve -felújításra, 2013-ig pedig hasonló nagyságrendű összeg áll majd újra rendelkezésre erre a célra.
Forrás: MTI