Bajnai Gordon a józan ész politikájáról

A magyar válságkezelés nem a következő választásra, hanem a következő évtizedre koncentrál, ha a választás után marad elég bölcsesség és kitartás, akkor 2014. január elsején bevezethető a magyar euró - írja a Népszabadság csütörtöki számában Bajnai Gordon.

A miniszterelnök szerint az euró bevezetése akkor járul hozzá az ország tartós gyarapodásához, ha növekvő foglalkoztatás, és az EU-s átlagot nagyjából két százalékkal meghaladó négy százalék körüli tartós gazdasági növekedés társul hozzá.

Magyar euró, bővülő foglalkoztatás, gyors növekedés – ezek a következő négy év céljai.
A közelgő választás fordulópont: vállalják-e a felelősség kényelmetlenségét azok, akik arra felhatalmazást kapnak. Ha igen, Magyarország visszafordíthatatlanul lehorgonyoz Nyugaton. Ha az illúziókeltést és csodavárást választják, megmarad Nyugat és Kelet között, válságból válságba sodródva - fogalmaz Bajnai Gordon.

Sekélyes dolog, ha a politikai kampány arra korlátozódik, azzal ígér csodát, hogy a hatalomban legyen változás. Ennél több kell: Magyarországnak kell megváltoznia. Itt és most ez a józan ész politikája - írja cikkében a miniszterelnök.
Forrás: MTI