Az MTV a politikai hirdetések sugárzásának feltételei

Az országos listát állító jelölő szervezetek politikai hirdetéseit több alkalommal ingyenesen sugározza a Magyar Televízió (MTV) - tájékoztatta a közszolgálati televízió kommunikációs osztálya csütörtökön az MTI-t.

Mint írták, a választási eljárásról szóló törvény értelmében az országos listát állító jelölő szervezetek politikai hirdetéseit több alkalommal ingyenesen közli az MTV.
A hirdetéseket április 2-án és 9-én, valamint 16-án és 23-án sugározzák. Az adáskész szpotok maximális hossza egy perc lehet, a közzététel a beérkezés sorrendjében történik majd.

Az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját megelőző három hétben, illetve a második fordulót megelőző két hétben lehetőség nyílik fizetett politikai hirdetések közzétételére is, amelyek hossza maximum 30 másodperc lehet. Az MTV közlése szerint az értékesítés kizárólag tarifaáron történik, a sugárzás úgynevezett fizetett politikai hirdetési blokkban, a megrendelés beérkezésének sorrendjében lehetséges.

Mind a kötelezően sugárzandó díjmentes, mind a megrendelés alapján sugároztatható politikai hirdetések esetében olyan, Magyarországon bejegyzett pártoktól, illetve társadalmi szervezetektől fogad el megrendelést az MTV, amelyek országos listát állítottak, azt az Országos Választási Bizottság (OVB) nyilvántartásba vette, és az erről kapott igazolást a párt vagy szervezet bemutatja - olvasható a közleményben.

Az MTV semmilyen politikai hirdetés elkészítését nem vállalja, illetve a benyújtott anyagokon javítást, vágást nem végezhet, azok tartalmáért felelősséggel nem tartozik - közölték.
Forrás: MTI