MDF: készen vannak a választási program mellékletei

Elkészültek az MDF választási programjának mellékletei; a párt honlapján a közeljövőben lesznek elérhetők az anyagok - mondta Kajdi József, a szakpolitikai kabinetek koordinátora szerdán az MTI érdeklődésére.

Kajdi József elmondta: külön program készült egyebek között az egészségügy, a szociálpolitika és az egész napos iskola témakörében, az agrár-, és vidékfejlesztésről, a közoktatásról, a felsőoktatásról, a közszféra reformjáról, a kultúra és a média témakörében, a külpolitikáról, a foglalkoztatási politikáról, valamint a környezetvédelemről.

Az MDF külön programot készített az önkormányzatok reformjáról is - tette hozzá.
Az MDF "Munka és méltóság = megújuló Magyarország" című, a párt honlapján olvasható választási programjában, az önkormányzatok reformja kapcsán az olvasható: meg kell teremteni a járási önkormányzatokat a mai legalsó szintű, falusi önkormányzatok helyett, az általános iskolákat ezek a legalább 30-40 ezer lakost képviselő önkormányzatok tartsák fenn.

Az MTI kérdésére Kajdi József megerősítette: kilépett az MDF-ből Tahitótfalu független polgármestere, Sajtos Sándor, a párt biztonságpolitikai kabinetjének vezetője.

Megerősítette az MTI azon információját is, hogy távozott a pártból Hegedűs Péter, az MDF volt pártigazgatója, és Szemereki Zoltán, aki szintén pártigazgatói posztot töltött be az MDF-nél 2004 és 2007 között, és aki az önkormányzati, valamint az informatikai kérdések témavezetője volt.

Szemereki Zoltán, az MTI-nek azt mondta: 1989 óta volt tagja az MDF-nek, és mindig a konzervatív keresztény értékrendet képviselte, akkor is, mikor tizenkét éven keresztül volt Budakeszi polgármestere. A pártból való kilépését azzal magyarázta: nem tartotta elfogadhatónak azokat a "témaváltásokat", amelyek az utóbbi időben egészen más irányba vitték el az MDF-et.
Forrás: MTI