Balatoni karneválok: a hó se zavarja a mulatókat

A Balatonnál a szombaton lehullott hó csak néhány karnevál elmaradását okozta, a tervezett programok közül többet megtartanak például Balatonalmádiban, Révfülöpön, és Badacsonytomajban is - tájékoztatta Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat szakértője az MTI-t szombaton.

A havazás és az időjárás enyhülése következtében leromlott jégminőség miatt a hétvégére tervezett keszthelyi, fonyódi és siófoki jégkarnevál elmarad.

Ez nem jelenti azt, hogy a kijelölt jégpályákra nem lehet rámenni, azokon ellenőrzik a kellő jégvastagságot. Siófok jégpályája a hó miatt jelenleg főként fakutyázásra alkalmas, a szolgáltatások folyamatosan működnek. Akadnak jégpályák, amelyeket folyamatosan takarítanak - például Balatonfüreden - és korcsolyázni is jól lehet rajtuk.

Nem marad el szombat délután a IV. Révfülöpi Rianás nevű forraltborfőző és farsangi süteménysütő verseny kóstolókkal, Badacsonytomaj strandján is megtartják a jelmezes jeges karnevált, a badacsonylábdihegyi standon nyári hangulatot idéző bulit rendeznek.
Balatonalmádiban szombaton és vasárnap délután is játékokat, versenyeket rendeznek a jégpályán forralt bor kíséretében.

A kijelölt balatoni jégpályákról és programokról további információkkal a Balatoni Turisztikai Szolgálat www.balatontipp.hu honlapja szolgál.Forrás: MTI