Bajnai Gordon részt vett a Mol igazgatósági ülésén

Bajnai Gordon miniszterelnök részt vett a Mol igazgatósági ülésén, amelyen az energiabiztonság terén elért eredmények és a további tennivalók szerepeltek fő témaként - közölte a Kormányszóvivői Iroda. "Egyik legfontosabb stratégiai feladatunk Magyarország energiabiztonságának megerősítése.

Ebben kiemelkedő szerepe van a Molnak" – idézi a közlemény Bajnai Gordont. A miniszterelnök hozzáfűzte, hogy a Mol a közép-európai gázvezeték-együttműködés egyik motorja, részese a Nabucco vezetéket létrehozó nemzetközi projektcégnek, és várhatóan részt vállal a Déli Áramlaton a jövőben Magyarországra érkező gáz tárolásában is.

A Mol igazgatósága ismertette a kormányfővel a kelet-közép-európai térség előtt álló energiapolitikai kihívásokat, és az azokat kezelő, a társaság által tett kezdeményezéseket. A Mol mindenekelőtt a regionális együttműködésekre és az Európai Unión (EU-n) belüli kelet-közép-európai közös érdekek kormányzati szintű képviseletének fontosságára hívta fel a figyelmet.

A közeljövőben Magyarország elnökletével Budapesten rendezik meg a nemzetközi energiacsúcsot, amelyen a V4 és más közép-kelet európai államon kívül az EU és az Egyesült Államok képviselői is részt vesznek.
Forrás: MTI