Megnyíltak a Velencei-tavi jégpályák

Az agárdi Pop strandon és a velencei Ifi strandnál lehet biztonságosan korcsolyázni a Velencei-tavon; a tó más területein változó a jégréteg vastagsága, sőt egyes részeken még "hullámzik" is a víz - mondta el Falusí Ferenc tófelügyelő szombaton az MTI-nek.

Annak ellenére, hogy a tónál reggel óta felváltva esik az ónos eső, szállingózik a hó, a hódara, a korcsolyázók százai lepték el az agárdi Pop strandon, valamint a Velencén kijelölt jégpályát.

A Pop strandon zene, fűtött melegedő, fakutyakölcsönző várja a korcsolyázókat. A kijelölt területen "acélos", biztonságos, 13 centiméter vastag a jég, alkalmas a sportolásra - mondta el az MTI-nek a strand főrendezője.

Turbók János ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók betartsák a biztonsági előírásokat, s csak a part menti, kijelölt sávban menjenek a jégre.

Ezt erősítette meg a tófelügyelő is. Falusi Ferenc az MTI-nek elmondta: az utóbbi napokban hízott ugyan a jég, van, ahol 13-14 centiméter a vastagsága, de a tó belseje felé fokozatosan vékonyodik, egyes részeken pedig vagy be sem fagyott a tó, vagy csak vékony jéghártya borítja. A Cserepes szigetnél és a gárdonyi Nagy tisztás közelében pedig már a rianások is megjelentek.

Veszélyes jégre lépni a kikötők közelében - ott egyébként a befolyásoknál nem is fagyott be a tó -, a nádasoknál, a dinnyési Mohosz kikötőnél, s az északi parton.
Ezeken a helyeken táblák is figyelmeztetnek a veszélyre.
Forrás: MTI