Rendőröket akart megvesztegetni

Rendőröket akart megvesztegetni egy jogosítvánnyal nem rendelkező, autót vezető kínai férfi Nyíregyházán; a külföldit őrizetbe vették, ellene a nyomozó ügyészség indított eljárást - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A kisteherautóval közlekedő, 25 éves kínai állampolgárt a nyírségi nagyváros egyik utcájában csütörtökön állították meg igazolásra a rendőrök. Kiderült, hogy a budapesti lakosú férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal - mondta a százados.

Hozzátette: a külföldi 60 ezer forintot ajánlott fel a rendőröknek, ha intézkedés nélkül elengedik, mire előállították a kapitányságra.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség gyorsított eljárásban 70 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a férfit, és egy évre eltiltotta a járművezetéstől is, hiába szerezne közben jogosítványt.

A vesztegetési kísérletről értesített Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség a kínait őrizetbe vette; tettéért egytől, öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

Fülöp Gergely megjegyezte, hogy az elmúlt néhány hónapban a nyíregyházi rendőrök már a harmadik alkalommal kezdeményeztek büntetőeljárást olyan személlyel szemben, aki korrupcióra akarta őket rávenni.
Forrás: MTI