Csütörtökön is folytatódik a BKV-sztrájk

Jelentős fennakadásokat okozott a főváros közlekedésében szerdán is a BKV sztrájkja, a munkabeszüntetés csütörtökön folytatódik.

A BKV-s munkavállalókhoz a vasutasok is csatlakoznak és sztrájkot hirdettek csütörtök hajnali 4 órától 8-ig, így a vonatközlekedés is bizonytalan lesz. Nemes Gábor, a BKV-s sztrájkbizottság szóvivője a szerdai egyeztetést követően közölte, hogy nem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, ezért folytatják a kedden kezdődött, határozatlan idejű sztrájkot. A tárgyalások csütörtök délelőtt folytatódnak.

Délután 43 vonalon volt buszközlekedés, e járatok jelentős részén az alvállalkozók üzemeltetnek buszokat. Jelentős fennakadások vannak a villamosok közlekedésében: csak az 1-es, a 2-es, a 6-os, a 41-es villamosok szállítanak utasokat. A 14-es villamos várhatóan 17.00 óra és 22.00 óra között közlekedik az angyalföldi kocsiszín és Káposztásmegyer között.

Szerdán a BRFK és a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte, hogy kizárólag rendőri jelzésre használható a buszsáv a sztrájk idején. Délelőtt a főváros több pontján - így a Gyáli útnál és a Nagykőrösi útnál, az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál, a Hegyalja útnál és a József Attila utcánál is - ráengedték a járművezetőket a buszsávokra. Arra a kérdésre, hogy a kamerákkal figyelt buszsávokon haladókat megbüntetik-e, a BRFK szóvivője azt mondta: naplózzák, hogy mettől meddig és mely sávok használhatók rendőri jelzés mellett. Akik ebben az időszakban használják a buszsávot, azok nem követnek el szabálysértést, minden más esetben a KRESZ szabályai az irányadók.

Reggel egy buszsávban közlekedő személyautó ütközött össze egy kanyarodni szándékozó teherautóval a Hűvösvölgyi úton. A balesetben csak anyagi kár keletkezett. A személyautó sofőrje arra hivatkozott a rendőröknek, a reggeli órákban a rádióban hallott arról, hogy amennyiben a kocsiban a sofőrön kívül még két ember tartózkodik, használható a buszsáv.
Forrás: MTI