Állja a hideget és töri a jeget a balatoni komp

A Balatonon kialakult, néhány centiméteres jeget eddig át tudta törni a komp a saját súlyánál fogva, a várható szélnek és enyhülésnek köszönhetően pedig továbbra is zavartalannak ígérkezik a héten a balatoni kompközlekedés - tájékoztatta Széles János, a Balatoni Hajózási Zrt. kompüzemágának vezetője hétfőn az MTI-t.

Széles János elmondta: az elmúlt hideg napokban a kialakult jégtakaró miatt minden reggel esetleges volt, hogy el tud-e indulni a komp, az előrejelzések szerint azonban a következő napok már nem lesznek ilyen kritikusak. Erős, viharos dél-nyugati szél várható, ami összetöri a jeget, és az enyhülésnek is köszönhetően nagy valószínűséggel végig közlekedhet majd a héten a balatoni kompjárat.

Az üzemágvezető hangsúlyozta, hogy a Szántódról 7.00 és 17.00 óra között, Tihanyból pedig 7.30 és 17.30 között óránként közlekedő komp 24-én és 31-én ünnepi menetrend szerint közlekedik és kimarad az utolsó két-két járat. Ekkor Szántód felől 15 órakor, Tihanyból 15.30-kor indul az utolsó járat.
Forrás: MTI