Keresik az elsüllyedt hajó matrózait

Elsüllyedt egy teherhajó a viharos időben csütörtök este Libanon partjainál, a legénység eltűnt tagjai után közös erővel kutatnak a helyi mentőszolgálat és az ENSZ libanoni békefenntartó erejének (UNIFIL) hajói.

A mentőalakulatok 31 embert élve kimentettek a tengerből, két matróznak azonban csak a holttestét találták meg. A hírek szerint a hajó brit állampolgárságú kapitánya az egyik halálos áldozat. A panamai zászló alatt közlekedő, Danny Two elnevezésű hajón 83 fős legénység tartózkodott, többségük Fülöp-szigeteki vagy pakisztáni illetőségű.

A hajó az észak-libanoni Tripoli kikötővárosától mintegy 20 kilométerre volt, amikor vészjelzést adott le. A Danny Two rakományában 43 ezer birkát szállított Uruguayból Szíriába.

Az UNIFIL szóvivője elmondta, hogy a misszió két német és egy olasz hajója vesz részt a mentésben, amelyet az erős szél és a magas hullámok jelentősen megnehezítenek.

Múlt hét szombaton egy Izraelbe tartó teherhajó süllyedt el a libanoni partoktól mintegy 80 kilométerre, a 12 tagú ukrán legénység 7 tagja eltűnt.
Forrás: MTI