Felkészült a télre az E.On

A legnagyobb magyarországi földgázkereskedő, az E.On Földgáz Trade, valamint a legnagyobb hazai földgáztároló vállalkozása, az E.On Földgáz Storage a törvényi előírásoknak megfelelően felkészült arra, hogy biztosítsa ügyfele és rajtuk keresztül az ország túlnyomó részének téli földgázellátását - írja a Világgazdaság keddi száma.

A Magyar Energia Hivatal által meghatározott keretszámok alapján a társaságok szakemberei meghatározták, mennyi földgázra van szükség a tárolókban ahhoz, hogy akár szélsőségesen hideg időben, vagy az importforrások időleges, akár egy hónapig tartó elapadása esetén ki lehessen elégíteni az igényeket.

Az E.On Földgáznál egyelőre senki sem akar jóslásokba bocsátkozni egy újabb gázkrízis esélyeiről, de az E.On csoporton belül külön stáb alakult, amelynek feladata intézkedési terv kidolgozása egy újabb gázválság esetére. Felülvizsgálták a társaság válságkezelési szabályait, pontosan meghatározva a krízis idején érvényes felelősségi szinteket, az információáramlás útját, a döntési illetékességeket, valamint a munkabeosztást.
Forrás: MTI