Átadták a megújult a tarnaleleszi általános iskolát

Átadták a felújított tarnaleleszi általános iskolát pénteken, a több mint 240 millió forintból elkészült fejlesztés során bővítették a tornatermet és a teljes épületet akadálymentesítették - közölte Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az MTI-vel.

A fejlesztés célja a pétervásárai kistérségben és vonzáskörzetében élő, halmozottan hátrányos helyzetű, és/vagy sajátos nevelési igényű gyerekek későbbi, társadalomba való beilleszkedésének elősegítése volt.

A Heves megyei tarnaleleszi Általános Iskola és Művelődési Központ korszerűsítését 230 millió forinttal támogatták a Nemzeti Iskolafelújítási Program keretéből.

A fejlesztési ügynökség tájékoztatása szerint felújították, illetve bővítették az iskolában a tornatermet, a nyelvi labort, kicserélték a nyílászárókat és hőszigetelték a homlokzatot.
A projekt során beépítettek egy biomassza fűtésre alapozott kazánt, mely nemcsak korszerű, megújuló energiaforrást jelent, hanem nagymértékben költséghatékony is, jelentős pénzügyi megtakarítást hozva majd az intézménynek.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból 365 projekt megvalósítására lehetőség nyílik.

Forrás: MTI