Páva: Nyakó árnyékra vetődött

Nyakó István most is árnyékra vetődött, mint általában - közölte Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere Nyakó Istvánnak, az MSZP szóvivőjének arra a keddi sajtótájékoztatójára reagálva, amelyen a szocialista politikus az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) elnevezésű pécsi program megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázat eredményét kommentálta.

Páva Zsolt ezt azzal is kiegészítette, hogy "segítségképpen" azt javasolja Nyakó Istvánnak, hogy mielőtt sajtótájékoztatót tart, egyeztessen az EKF-es közbeszerzési eljárások kiválasztási és döntési folyamatairól Hiller István miniszterrel.

"Ekkor ugyanis számára is világossá válna a helyzet a kormány, a város és a programokat megtervező és finanszírozó (valamint a közbeszerzéseket bonyolító) Hungarofest Kht. közötti munkamegosztásról és a rendelkezésre bocsátott források felhasználásról" - olvasható az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Páva Zsolt egyúttal azt is megjegyezte: szeretné meginvitálni Nyakó Istvánt Pécsre.
"Azt kérem, hogy január 10-én jöjjön el a pécsi megnyitó ünnepségre, nézze meg az eseményt élőben, és azt követően mondja el, hogy tetszett-e neki" - írta Pécs fideszes polgármestere.

Nyakó István annak kapcsán, hogy Káel Csaba cége nyerte Pécsen a Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot, keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: "látható, hogy a Fidesz készül a hatalomra, listákat készít és megjelentek a kegyencei".

Az Index internetes hírportál hétfőn számolt be arról, hogy a Masztodon és az általuk felkért Káel Csaba nyerte az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére kiírt közbeszerzési pályázatot.

A szocialista politikus ezt kommentálva kifejtette: a sajtóhírek szerint egy régi szereplő, "Orbán királyságának egykori rendezője", Káel Csaba Pécs városától 80 millió forintot kap majd. Páva Zsolt, fideszes politikusnak még meg sem száradt a pecsét a polgármesteri kinevezésén, és máris 80 millió forintos bruttó támogatásban részesítette Káel Csaba cégét - tette hozzá.

"Ki ez a Káel Csaba?" - kérdezte a szóvivő, majd azt felelte: "ismerős a név, a Happy End Kft. környékén kell őt keresni"; a Fidesz kormányzás 1998-2002-es időszakában több milliárdnyi, gyanús körülmények között megszerzett forint gazdagította azt a céghálót, amely az országimázs építésével, de leginkább a fideszes politikusok fényképezésével töltötte az idejét.

Káel Csaba az, aki több száz millió forintot költött különböző kiadványokra, füzetekre, szórólapokra az adófizetők pénzéből, mint például a Milleniumi Országjáró kiadvány vagy a Magyarország Mindannyiunké füzet - idézte fel Nyakó István.

Káel Csaba az, aki 2000-2002 között közel 13 milliárd forintot költött országképépítésre és kommunikációs feladatokra - hangsúlyozta.
Forrás: MTI