Exkluzív újévi horoszkópunk

Örömmel jelentjük, hogy végre a HírExtra is elkészítette horoszkópját! Kedves olvasóinknak nem kell jósnak, kártyavetőnek nevezett kóklerekhez és karriertanácsadókhoz járniuk: évi asztrológiai előrejelzésünkből kiderül, mit ígérnek a csillagok!

Döbbenetesen megváltozott a szerkesztőségünk. Az amúgy mindig pedáns rendben található asztalokon most kvadránsok, számításokkal telerótt papírosok és szögmérők hevernek, a máskor oly fényes parkettát asztrológiai kalligráfiákkal díszített analízisek borítják, az ablakon át pedig a legkorszerűbb optikával felszerelt csillagászati távcső figyel, melynek továbbított adatait folyamatosan elemzi kibővített szerverparkunk.

A Plútó befolyása uralja döntéseinket

Egyes, magukat asztrológiához értőnek tituláló személyiségek hajlamosak azt állítani, hogy 2010 meghatározó bolygója a Jupiter lesz, ám még véletlenül se higgyünk nekik, kapitális tévedésről van szó ugyanis. Jövő év domináns bolygója a Plútó lesz, a hivatalos álláspont csupán a törpebolygó bolygótitulusának elkobzása miatt döntött úgy, hogy hiteltelennek hatna erre a ravasz égitestre fogni a változásokat. A portálunktól elvárt minőség és hitelesség okán azonban nem tehetünk lakatot szánkra – ki kell mondjuk: a Plútónak bizony soha nem látott befolyása lesz életünkre.

Bár „tudományos” berkekben vitatják, az empirizmus felfogására támaszkodva bizton kijelenthető: a Plútó bolygó meglehetősen szoros spirituális kapcsolatban áll Plútó kutyával. A Google óriáskeresőt segítségül hívva: ha beírjuk a képkeresőbe, hogy „Pluto”, a kereső első oldalán látható bolygó:kutya-arány 12:6, vagyis leegyszerűsítve bár a Plútónak kétszer olyan domináns a bolygósága, nem leírandó tényezőként van jelen a neves Disney-szereplő is. Minthogy Plútó kutyának a gazdája pedig nem más, mint Miki egér, könnyű volt immár ezen az asztrológiai nyomvonalon elindulnunk… Legmodernebb csillagászati távcsövünk segítségével hamarosan azonosítottuk is az eddig ismeretlen Miki egér csillagképet, az elkövetkezendőkben pedig az ebből levont következtetéseket tálaljuk olvasóink elé.



Nem mellékes szempont persze az sem, hogy 2010. január 1-jén belépünk a zsiráf évébe, és a hosszúnyakú állat vidám természete hál’ Istennek némileg ellenpontozni képes Miki egér sötét ügyleteit.



Kos: Nehéz időnek néznek elébe a Kosok, előfordulhat, hogy kedvenc időtöltésükre, az indiai tinisorozatok nézésére sem tudnak kellő időt szakítani. Karrierjükben semmi jóra ne számítsanak, sőt tanácsos lenne új munkahelyet keresniük (ismerve a Kosokat, azért nem érdemes nagy igényeket támasztaniuk). Rá fognak jönni, hogy a szerelemben sem nekik áll a zászló (ééértik, haha!), nem kizárt, hogy homoszexuálissá válnak (vagy fordítva, a homoszexuálisok heteroszexuálissá).

Bika: A problémás Plútó-Jupiter kvadrát nem fog sok kellemes percet szerezni e jegy szülötteinek. Megeshet, hogy elfordulnak tőle a barátai, és a munkatársai is élcelődni kezdenek a háta mögött. A szerelemről inkább ne is beszéljünk. Persze a Bikák köztudottan buták, úgyhogy reméljük, mindezek a dolgok fel sem tűnnek nekik.

Ikrek: Sokat törtük a fejünket a szerkesztőségben, hogy le merjük-e írni az Ikrek elemzését, de az akkora országos sokkot eredményezhetne, hogy inkább magunkban tartjuk. Higgyék el, nekünk a legrosszabb.

Rák: A Rákok keserves kínokat fognak kiállni (persze közel sem annyit, mint az Ikrek). Ennek igazán banális oka van: egyszer Plútó kutyát megharapta egy rák, és Miki egér egész nap hallgathatta a vonyítását. Érthető, ha nem igazán szívleli a Rákokat, és csupa negatív spirituális hullámmal bombázza a jegyben születetteket. Karrierjük megfeneklik, a szerelemben megcsömörödnek, és a lasagnát is megutálják.

Oroszlán: Köztudott, hogy az Oroszlánok elég büdösek, nem lesz ez másképp jövőre sem. Ha megfogadják szerkesztőségünk tanácsát, némileg többet áldoznak a tisztálkodásra, és akkor nem lesz gond.

Szűz: Mi egy trendi portál vagyunk, manapság pedig elég ciki, ha valaki még Szűz, úgyhogy ezzel a kérdéssel nem foglalkozunk.

Mérleg: A Mérlegek számára csupa pozitív hozadéka lesz a 2010-es évnek. Bimbózó szerelmekkel tarkított hónapok, villámgyors előmenetel, és ha ügyelnek a jelekre, még Disneylandbe is eljuthatnak (a rohadékok, én bezzeg mióta akarok már). Persze azért elhamarkodott lenne az öröm, 2012-ben úgyis itt a világvége.

Skorpió: A Skorpiók számára is különleges év várható: a Nap-Hold-Jupiter konjukció csodálatos spirituális gondolatokra ösztökélheti őket, amennyiben február második hetét Ugandában töltik jegesmedve-vadászaton. Karrierjük is új irányt vehet, érdemes volna kihasználni az OKJ-s boncmesterségben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket. Gyakran szerelembe eshetnek az Ikrekkel, ezt azonban inkább nem javasoljuk, mert az Ikrekre borzalmas idők várnak.

Nyilas: A Nyilasokkal óvatosan kell bánni, ugyanis meglehet, hogy titkos szindikátusokat hoznak létre, és Mikuláscsuklyás csapatokba verődve éjjelente kocsmákba járnak, hogy aztán másnap ironikus sörkritikákat fogalmazzanak meg. Bizonyosnak tűnik továbbá, hogy pártalapítási szándék csírázódik ki bennük olyan szeptember eleje tájékán, ám mivel akkorra már lezajlottak a választások, szomorúak lesznek, amiért is nem korábban jutott eszükbe az ötlet.

Bak: Markáns változás hordozója lehet a Plútó-Uránusz oppozíció, melynek eredményeképp a Bakok konzervativizmusa hajlamos lehet átcsapni idült okkultizmusba. Elképzelhető, hogy január 25-én minden Bak hirtelen Munkáspárt-szimpatizánssá változik, ám mivel az év jelentős részét úgyis titkok kis laboratóriumukban töltik mágikus kotyvasztással, szinte kizárt, hogy elmenjenek szavazni.

Vízöntő: A Vízöntők alapvetően jó szándékú emberek, de a Földdel kedvezőtlen fényszögben álló Vénusz-ráhatására szánalmas kis tróger gennygombóccá változnak. Szerkesztőségünk baráti jó tanácsa, hogy inkább maradjanak otthon, és ha lehet, msn-re se lépjenek fel.

Halak: Az érzékeny Halak számára sok újdonságot nem fog hozni az év, ugyanúgy egy pocsolyában fognak részegen fetrengeni, mint általában. Szerelmi szaktanácsadónk javaslata szerint a Halak-nők jól teszik, ha hagyják, hogy partnerük viccesen összenyomogassa az arcukat, ekkor ugyanis kimutathatóan drágább ajándékokat kapnak.