Februárban jelenik meg a Massive Attack új albuma

Heligoland címmel február 8-án jelenik meg a trip-hop egyik legfontosabb zenekara, a brit Massive Atack új albuma - tájékoztatta az EMI Music Hungary hétfőn az MTI-t.

Az 1987-ben Bristolban alakult Massive Attack két alapító tagja, Grant "Daddy G" Marshall és Robert "3D" Del Naja a csapat ötödik stúdióalbumán olyan vendégszereplőkkel dolgozott együtt, mint Damon Albarn, a Blur frontembere, Hope Sandoval reggae-énekes, Martina Topley-Bird, Guy Garvey, Tunde Adebimpe, és visszatért a régen már bevált partner, Horace Andy is.

A Portisheadből jól ismert Adrian Utley a Saturday Come Slow című dalban gitározik, és a Massive Attack néhány szám erejéig a DFA-s Tim Goldsworthy-vel is összedolgozott. Az album félelmetes arcot ábrázoló borítója Robert Del Naja nevéhez fűződik.

A Massive Attack eddigi stúdióalbumai: Blue Lines (1991), Protection (1994), Mezzanine (1998), 100th Window (2003). A csapat többször is járt Magyarországon; 2003-ban a Sziget fesztiválon, 2006-ban a Petőfi Csarnokban, tavaly pedig a Balaton Sound-on adott koncertet.
Az elmúlt három évben Robert Del Naja jó néhány filmhez készített zenét, például a Trouble In The Water, a 44 inch Chest, az In Prison My Whole Life, illetve a Gomorra címűhöz.
Utóbbiért David Di Donatello-díjat kapott a legjobb dal kategóriában. Idén a Massive Attack munkásságát Outstanding Contribution to British Music kitüntetéssel ismerték el az Ivor Novello Awards díjkiosztóján.
Forrás: MTI