Tolvajokat fogtak el

Nagy sietségükben hátrahagyták egyik társukat azok a tolvajok, akiket még a bűncselekmény elkövetésének napján elfogtak a Borsod megyei Edelényben; utóbb kiderült, hogy a lakásból végül üres kézzel távoztak - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.

Az edelényi rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint egy varbóci férfinál tolvajok jártak és értékpapírokat vittek el. A három elkövető azzal a "mesével" állított be az idős emberhez, hogy hálózatszerelők, oszlopokat kell telepíteniük a kertbe, s ehhez előzetes méréseket kell végezniük. A nyugdíjas figyelmét elterelve egyikük átkutatta a lakást, majd sietősen távoztak a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrség több ellenőrző pontot állított fel a környéken, így Edelényben felfigyeltek a keresett autóra, amelyet utasai éppen tankoltak. A gyanúsítottak közül ketten megérezhették "a bajt", ezért gyorsan elhajtottak, hátrahagyva az éppen a benzinkútnál fizető társukat.

Az ellenőrző pontoknak köszönhetően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a 26-os számú főút sajóbábonyi elágazásánál elfogták a gyanúsítottakat. Mindeközben a harmadik - társaik által hátrahagyott - férfi felkutatása is eredményre vezetett, ugyanis a helyi vasútállomáson egészen Pécsig váltott menetjegyet. A miskolci állomáson feltartoztatott férfiról a személyleírás alapján kiderült, hogy ő lehet a harmadik elkövető, aki kényszerűségből vonattal menekült.

Az esemény érdekessége, hogy mindhárom pécsi elkövetővel szemben lopás vétség kísérlete miatt indult eljárás, mivel az eseményekkel párhuzamosan történő helyszíni szemle során kiderült, hogy a lakásból semmit nem vittek el. Ugyanis "az eltulajdonítottnak vélt takaréklevelek megkerültek az idős sértett által elfeledett rejtekhelyről".
Forrás: MTI