Bob Dylan sosem hallott száma

Érdemes tévét nézniük Bob Dylan rajongóinak: a Magyarországon is vetített NCIS című sorozat egyik új epizódjában ugyanis egy még soha nem hallott, 1965-ből származó Dylan-dal hallatszik majd fel.

A California című szám a Bringing It All Back Home album munkálatai során készült 1965-ben, de még soha nem hangzott el. A lemez - amely az énekes ötödik amerikai albuma volt - az elektronikus hangszerek "bevetésének" köszönhetően stílusváltást jelentett Dylan zenéjében. A Bringing It All Back Home olyan dalokat tartalmazott, mint Subterranean Homesick Blues, a Mr Tambourine Man, az It's All Over Now, Baby Blue vagy éppen az It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding).

A nagyközönség előtt ismeretlen Californiát az Egyesült Államokban a hetedik évadát taposó, nagyjából 20 milliós nézettséggel futó sorozat november 3-i epizódjában hallhatják az amerikai nézők - a többi országban még egy kicsit várni kell a kiadatlan dalra.
A tengerészeti helyszínelők ügyei más zenészeket is megfogtak, Dylan mellett korábban Norah Jones, Sheryl Crow és Joss Stone is adott már a sorozatnak olyan zenéket, amelyeket korábban nem hallhattak a rajongók.

Forrás: MTI