Napirenden a MÁV vezérigazgatójának távozása

Hamarosan megválhat a MÁV Heinczinger István vezérigazgatótól, akinek távozása szeptemberben már komolyan felmerült - értesült a Népszava. Heinczinger István a lap kérdésére azt mondta: "tudomásom van róla, hogy lebegtetik ezt a kérdést.

A Népszava úgy tudja, a vezérigazgató - aki nem ért egyet a tervezett reform több lényegi lépésével - önként nem hajlandó távozni, ezért is halad lassan lelépésének előkészítése. A MÁV - miután nemrég több volt vezetőjének 40-90 milliós pénze miatt került a hírekbe - várhatóan igyekszik a Heinczingernek (8 hónap felmondási idő és 1 hónap törvény szerint járó végkielégítés alapján) járó mintegy 31 milliós lelépési pénzt közös megegyezéssel csökkenteni.

Tény, hogy a július elején a MÁV-hoz került Andrási Miklós elnök július végi elnök-vezérigazgatóvá történt kinevezése óta bár Heinczinger operatív vezérigazgató lett, gyakorlatilag minden korábbi döntési hatáskörét elvonták: sem a stratégiai igazgatóság, sem a leányvállalatok felügyelete nem tartozik már hozzá.

Heinczinger 2005 óta dolgozik a cégcsoportnál - ezalatt több MÁV-elnök váltotta egymást -; a társaság irányításáért 2006 vége óta felelt.

Forrás: MTI