Andrási kinevezése előtt kötöttek szerződést

A MÁV Zrt. azt megelőzően kötött szerződést a Grid Zrt.-vel szakértői munkára, még mielőtt Andrási Miklós a MÁV Zrt. élére került volna - közölte a vasúttársaság.

A MÁV Zrt. arra reagált, hogy a Magyar Nemzet azt írta: Andrási Miklós MÁV-elnökké történt kinevezése után a vasúttársaság szerződést kötött azzal a céggel, amelynek Andrási Miklós volt az igazgatója. A közlemény szerint a MÁV Zrt. 2009. május 4-én árajánlatot kért három cégtől, köztük a Grid Zrt.-től is "A MÁV Zrt. villamos-energia ellátó tevékenységének önálló társaságba szervezése" elnevezésű S10 projekt szakértői támogatása tárgyában. A beérkezett ajánlatok alapján a MÁV Zrt. a Grid Zrt.-t választotta ki a feladat végrehajtására.

A szerződés megkötésére 2009. június 18-án került sor, még azt megelőzően, hogy Andrási Miklós a MÁV Zrt. élére került volna. Ebben az időszakban Andrási Miklós a Grid Zrt. pénzügyi szolgáltatások ágazatban történő üzletfejlesztésért felelős igazgatóként dolgozott, a szerződésben szereplő stratégiai átszervezési megbízás pedig a cég - egyébként az energetikai iparban is dolgozó - vezetői tanácsadási üzletággal folytatott együttműködésre vonatkozott.

A Grid Zrt. a vállalt feladatot határidőre, 2009. július 10-ére teljesítette. Az elvégzett munka minőségével a megrendelő elégedett volt, ezért a MÁV Zrt. nem zárja ki, hogy a jövőben is igénybe veszi a tanácsadó cég szolgáltatásait - közölte a vasúttársaság.
Forrás: MTI