Perverz fotósok simogatták Whitney Houstont!

Kevesen tudják, de igen rögös út vezetett az aranytorkú afroamerikai énekesnő nyolcvanas-kilencvenes évekbeli tündökléséig.

Mint azt a HírExtra is megírta, tizenhét éves kora környékén az ifjú és csodaszép Whitney Houston a fotomodellkedéssel is megpróbálkozott, nem is sikertelenül. Azonban a lencsék világa, bár kétségkívül gyors és biztos meggazdagodást eredményezett, számos szempontból buktatónak bizonyult számára.

Tizenhét évesen például már a Seventeen című magazin címlapján pózolt, a lap történetének egyik első színes bőrű modelljeként. (Akkoriban még egyáltalán nem volt szokványos, hogy afroamerikaiak is szerepeljenek a lapok fedelén.)

Az említett címlap egyébként olyan jól sikerült az ifjú Whitney számára, hogy szinte azonnal róla kezdett el beszélni a modellvilág. Nem véletlen, hogy a lány édesanyja, az egykoron szintén előadóművésznek készülő, ám különösebb sikereket sohasem arató Cissy minden eszközzel harcolt Whitney sikeréért.

Úgy vélte, a modellkedés lehet az, ami meghozhatja a várva várt áttörést lánya énekesi karrierjében is. Így Whitney-nek nem volt más választása, mint újból és újból a kamerák kereszttüzébe állni, holott, - mint azt később több interjúban is megvallotta – ki nem állhatta a fotómasinák miliőjét. Erre egyébként minden oka megvolt: saját elmondása szerint a fotósok gyakran molesztálták, bár ezt akkoriban még saját édesanyja is vonakodott elhinni!

„Akkoriban még nem volt megszokott egy fekete lány a divatszakmában. Rengetegen megszóltak, de még többen próbáltak megdönteni” – mesélte például az ABC csatorna műsorában Whitney, aki azt is bevallotta, hogy mély nyomot hagytak benne ezek az évek.

„Egy munka során a fotós bejött hozzám az öltözőbe, és amikor eltakartam magam, megkért, hogy ne tegyem, mert látni akarja a modelljét teljes egészében. Szót fogadtam neki, és akkor simogatni kezdett. Kértem, hogy ne tegye, de ő győzködött, hogy jó lesz. Ekkor belépett az anyám, és elzavarta a fotóst” – mesélte az énekesnő egy más alkalommal.

Ezzel a rút epizóddal aztán viharos gyorsasággal ért véget Whitney modellkarrierje, hogy a kamerákkal való szakításával lényegében egy időben a színpadon kezdje meg, éveken át tartó ragyogását.

Folytatjuk!
Forrás: Bors/HirExtra