A szocialisták "mentik az írhájukat"?

A Fidesz szerint az MSZP igyekezete az állami fizetések és végkielégítések ellen nem más, mint hogy a szocialisták "mentik a saját irhájukat".

Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője ezt azzal összefüggésben mondta Budapesten újságíróknak, hogy a Magyar Nemzeti pénteki számában azt írta, mintegy 110-120 millió forintot kaphatott távozásakor a MÁV két felsővezetője, egy harmadik társuk pedig kevesebb mint három évi munkaviszony után mintegy százmillió forintot.

A politikus véleménye szerint az MSZP nem valamifajta lelkiismereti ráeszmélés miatt kezdett el most beszélni a magas fizetések és végkielégítések ellen, hanem egyszerűen azért, mert lebuktak. A szocialisták lebuktak: kifizetőhely volt a MÁV is, a BKV is, számos közintézmény és állami vállalat - fogalmazott Szijjártó Péter.

A képviselő "több mint pofátlanságnak" nevezte, hogy százmilliós végkielégítéseket, tízmilliós tanulmányokat rendelnek meg, illetve fizetnek ki, közben pedig a költségvetéssel gyakorlatilag mindenkit rosszabb helyzetbe hoznak.

Szijjártó Péter hozzátette: ha a szocialisták nagyon fontosnak gondolták volna ennek a helyzetnek a megoldását, akkor például napirendre vehették volna áprilisban a Fidesz indítványát a parlamentben, amely arról szólt, hogy az állami cégvezetők fizetéseit radikálisan csökkentsék. Ez az indítvány újra a Ház előtt van - tette hozzá.

Tóbiás József szocialista frakcióigazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló jogszabálytervezetet nyújt be az Országház elé az MSZP frakciója.

Forrás: MTI