Alakul az MSZP kommunikciós stábja

Csütörtöktől kommunikációs főtanácsadóként dolgozik az MSZP-ben Gyurkovics Tamás, aki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs igazgatói posztjáról érkezik; formálódik az MSZP kommunikációs csapata, amelynek tagja lesz Budai Bernadett távozó kormányszóvivő is.

Az MTI úgy tudja: Gyurkovics Tamás irányítja majd az MSZP kommunikációs stábját. Továbbra is Nyakó István lesz a párt hivatalos szóvivője, de létrejön egy "szóvivői csoport" is, amelynek tagjai egyes területekért felelnek majd.

Az MTI információi szerint e csoport tagjai az elmúlt időszakban is többször szerepeltek, a stábhoz tartozik Szabó Zoltán, Török Zsolt, Tukacs István. Ennek a csoportnak a munkájában venne részt Budai Bernadett is, aki az információk szerint november 1-jén válna meg a kormányszóvivő poszttól.

A tervek szerint az MSZP készülő választási programjának is lesznek "arcai". Szili Katalin a környezetvédelemért és a fenntartható fejlődését felelne, Botka László a fejlesztési területért és a regionális politikáért, Mesterházy Attila pedig a program egészének kommunikálásáért.
Forrás: MTI