Magyarok gyilkoltak Szlovákiában?

Öt magyar állampolgárt vettek őrizetbe magyar rendőrök egy szlovákiai emberölési ügy kapcsán.

Az őrizetbe vett férfiakat egy 42 éves szlovák munkanélküli agyonlövésével gyanúsítják.
Az áldozatot 2008. augusztus 27-én találták meg a szlovákiai Izsa község mellett, Mercedes gépjárművének csomagtartójában. Mellén és alkarján egy 9 milliméteres pisztolyból több lövés érte - mondta Dusan Síles ezredes, a Nyitra kerületi rendőr-főkapitányság vezetője.

A szlovák hatóságok tájékoztatása szerint a gyilkosság hátterében egy egymillió eurós ÁFA-csalás áll, azonban erről sem a magyar, sem a szlovák rendőrök nem adtak több felvilágosítást.

A szlovák nyomozás során fokozatosan öt magyar állampolgárra terelődött a gyanú, ezért felajánlották a magyar hatóságoknak az eljárás lefolytatását - közölte Petőfi Attila dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

Hérics Mihály, az NNI Nyugat-dunántúli Irodájának osztályvezető helyettese elmondta, hogy 2009. szeptember 17 és 18-án mind az öt személyt elfogták, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A bűncselekmény gyanúsítottjai 30 és 40 év közötti férfiak. Jelenleg vizsgálják az áldozathoz fűződő üzleti kapcsolatukat - tette hozzá.
Forrás: MTI