Leszúrták, kirabolták, elásták

Tizenöt év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a fiatalt, aki társaival együtt meggyilkolt, kifosztott, majd saját kertjében elásott egy férfit négy évvel ezelőtt, a Csongrád megyei Mindszenten.

A fővádlott felnőtt társa öt év fegyházbüntetést, míg harmadik, szintén fiatalkorú társa felfüggeszettett szabadságvesztést kapott - értesült a HavariaPress.

Az elsőrendű fiatal vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, valamint csoportosan elkövetett rablásban találta bűnösnek a Szegedi Ítélőtábla. A vádirat szerint a fiatalkorú fővádlott, aki társaival több alkalommal támadott meg és fosztott ki embereket a város egyik kocsmájánál, 2005. szeptember 17-én gyilkolta meg áldozatát. Miután kiszemelték maguknak az 54 éves férfit, hazáig követték, majd otthonában több késszúrással végeztek vele. Az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. Gyilkosai összepakolták értékeit, majd elmenekültek. A férfit napokkal később, a rendőrök találták meg, kertjében elásva. A Szegedi Ítélőtábla kedden meghozott ítélete jogerős.
Forrás: Havaria