Lebuktak a trafótolvajok

Trafó-tolvajokat kerített kézre a szerencsi rendőrkapitányság forrónyomos csoportja, a négy gyanúsított közül hármat előzetes letartóztatásba helyezett a helyi bíróság.

Dobi Tamás közölte: vasárnap érkezett a bejelentés, hogy Tarcal külterületéről nagy teljesítményű transzformátor tűnt el, amelyet egy nappal azelőtt szintén egy bodrogkeresztúri transzformátor lopása előzött meg. A bűncselekménnyel okozott kár meghaladja az ötmillió forintot.

A szerencsi rendőrkapitányság tokaji rendőrőrsének nyomozása alapján, az egyik miskolci fémátvevő telep előtt várakozó gépkocsi utánfutójáról előkerültek a bodrogkeresztúri és a tarcali trafólopásból származó vörösréz alkatrészek, amelyeket a rendőrség lefoglalt - tette hozzá a helyettes szóvivő.

Az előállított négy tiszaeszlári férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, "önmagukat jóhiszemű vásárlóként kívánták feltüntetni". A további elemzések alkalmával kiderült, hogy az előállított csoport egyes tagjai az ország más területén is követtek már el színesfém-lopásokat, amelyekért szintén felelniük kell - tette hozzá.

A rendőrség előterjesztése alapján a Szerencsi Városi Bíróság három elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezett, míg negyedik társuk az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet - ismertette Dobi Tamás.
Forrás: MTI