MSZP: Orbánnak nem fűlik a foga a vitához

Az MSZP szerint Orbán Viktor Fidesz-elnöknek nem "fűlik a foga" a gazdaságpolitikai vitákhoz itthon, ezért beszél csak külföldön elképzeléseiről.

Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek az ellenzéki pártelnök brüsszeli nyilatkozatára válaszolva elmondta, Orbán Viktor azért beszél szívesebben külföldön gazdaságpolitikáról, mert itthon vállalnia kellene a vitát is elképzeléseiről, ehhez pedig "nem fűlik a foga". A kormánypárti politikus szerint különösen azt nem szeretné a Fidesz elnöke, hogy meg kelljen neveznie azokat a forrásokat, amelyek a Fidesz eddig összefüggéstelenül megjelent programelemeihez tartoznak.

Tukacs István azt mondta, különösen furcsa, hogy a fideszes politikusok annak ismerete nélkül utasítják el a 2010-es költségvetést, amelyet még be sem nyújtottak az Országgyűlésnek. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke csütörtökön Brüsszelben azt mondta: az Európai Néppárt szerint a gazdasági növekedés jelenti a gyógyírt, és olyan gazdaságpolitikát kell folytatni, amely munkahelyeket teremt. Fontosnak tartják továbbá a néppártiak, hogy megerősítsék a családokat. Mindez éppen az ellenkezője annak, amit Magyarország ma tesz - jelentette ki a Fidesz elnöke, és utalt a munkahelyek megszűnésére, a vállalkozások felszámolására, a családtámogatást és az oktatási rendszert sújtó megszorításokra.
Forrás: MTI