Ez normális?! - Fotókkal

Kis bemelegítés, nagy levegő és jöhet a kőkemény sport – profi sportolók a levegőben, fejjel lefelé és egyéb rendellenes pózokban. Az elmúlt hetek legjobb sportfotói!

Az ország lakosságának aggasztó fizikáis állapotára való tekintettel úgy döntöttünk, hogy ajánlunk valami jó kis sportfélét az eltunyult magyar állampolgároknak. A HírExtra egy egészen speciális mozgásfolyamatot szeretne a kedves olvasóknak bemutatni. Íme, a lépések fokról-fokra. Utánozni szabad, nevetni még inkább!

Melegítsünk be!

Bizony, az izmok megfelelő ellazítása rendkívül fontos mozzanat a gyakorlat elkezdése előtt. Tudják ezt a Michael Umanáék is – a Costa Rica-i futball jeles alakjai talán egy kicsit túlzásba is vitték a lazítást.



Vegyünk nagy levegőt!

A bemelegítés után jöhet a légzés javítása, húzzuk ki magunkat, és vegyünk egy nagy levegőt. Valahogy úgy, ahogyan azt Cliff Lee, a Philadelphia Phillies baseballjátékosa tette azt a minap az MLB (a tengerentúli profi baseball liga elnevezése) egyik mérkőzésén.



Üljünk le!

Fontos, hogy még csak véletlenül se terheljük túl magunkat. Ha elfáradtunk a komoly edzésmunka közben, nyugodtan üljünk le néhány percre, mondjuk egy székre. Persze valakinek még szék sem kell a szusszanáshoz, Raul Meireles, a Porto focistája például a Nacional elleni meccsen egész jól megoldotta a problémát ülőalkalmatosság nélkül is.


Forrás: Fotók: Reuters, AP, AFP