A Fidesz majd kétlábra állítja az országot?

A jobboldal képes arra, hogy a kormányváltás után a saját lábára állítsa Magyarországot a külföldi hitelekből és segélyekből való vegetálás helyett - ezt Orbán Viktor Fidesz-elnök mondta Sólyom László köztársasági elnöknek a kedd délelőtti találkozójukon.

Ez gyakorlatilag a jobboldal programja - fogalmazott Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője, aki Orbán Viktornak az államfő előtt elmondott álláspontját ismertette újságíróknak.

Mint fogalmazott, Orbán Viktor szerint Magyarország helyzete ma rendkívül súlyos, és a magyar gazdaság gyakorlatilag a csőd állapotában van, hiszen folyamatosan növekszik a munkanélküliség, egyre több a vállalati csőd és nő az államadósság.

A Fidesz elnöke úgy látja, hogy a magyar gazdaság jelenleg külföldi segélyek és hitelek lélegeztetőgépén vegetál, amiért teljesen egyértelműen az elmúlt hét év MSZP-SZDSZ kormányai a felelősek.

Szijjártó Péter közölte azt is: Orbán Viktor arról is tájékoztatta Sólyom Lászlót, hogy a Fidesz készen áll a kormányzásra, és képesnek látja a jobboldalt arra, hogy megvédje a munkahelyeket, helyreállítsa a közbiztonságot és megfékezze az államadósság növekedését, majd visszafordítsa az eladósodás folyamatát.

Közölte, a Fidesz elnöke arról is biztosította a köztársasági elnököt, hogy a kormányváltás után a jogállamiság keretei között a lehető legkörültekintőbb, és legteljesebb körű elszámoltatásra és politikai felelősségre vonásra kerül majd sor.
Forrás: MTI