Egy magyar hölgy és az arab tojások

Dubai leggazdagabb sejkjét a magyar tojásfestőnő kézimunkája vette le a lábáról.

Dubai a világ egyik leggazdagabb országa. Ide utazott el Zsigóné Kati, hogy tudományát, azaz művészetét bemutassa az arab ország lakóinak. Mert az, amit Kati tud a tojásokkal sokkal inkább nevezhető művészetnek, mint csupán technikai tudásnak.

Ugyan nem ért egy szót sem arabul, sem angolul, mégis remekül megértette magát a többi tojásfestővel, akik a világ legjobbjainak számítanak. Kati egyedül képviselte Európát.

Az emirátus leggazdagabb sejkje Mohammed bin Keshard Al Niktuel teljesen Kati hatása alá került. Naponta meglátogatta a családjával Kati kiállítását, ahol a kecskeméti hölgy élőben mutatta be, hogy is kell a tojásokkal bánni.

„Tizenkét technikával dolgozom” – mondta Kati a Borsnak. „Egyebek közt a hagyományos festést, a viaszolást. a karcolást, a metszést, az ecettel marást és a faragást használom. A sejknek leginkább a faragás tetszett.”

Kati már két ajánlatot is kapott, hogy maradjon ott, de egyelőre nemet mondott. „Az azonban biztos, hogy jövőre visszamegyek. Addig tanulom az angolt, és ki tudja: 2010-ben talán mégis maradok egy ideig tojásfestő-tanár az emirátusban.”
Forrás: Bors/HirExtra