A KDNP szerint provokáció a melegfelvonulás

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tiltakozik a szombatra tervezett budapesti melegfelvonulás ellen, a demonstrációt provokációnak tartják.

A KDNP szerint kétséges, hogy a melegek – az előző évek tapasztalataiból kiindulva – a jogaik védelmében vonulnának fel, mert ha így tennének, nem sértenék a közerkölcsöt és tekintetbe vennék a kiskorúak védelmének alkotmányos jogát - írta közleményében a szóvivő.

Hozzátette: felmerül a kérdés, az idén milyen megbotránkoztató performansszal készülnek a felvonulók, ("mint történt az korábban a feszület és a biblia meggyalázásával"), amiért a felvonulási útvonalat környező utcákat is le kell zárni.

A kereszténydemokraták azt sem tartják helyesnek, ha egyes személyek, vagy csoportok fizikai erőszakkal akarják nemtetszésüket kifejezni. A társadalom többségének fentiekkel kapcsolatos jogos érzékenységét ismerve a rendőrség felelőssége az, hogy a szombati eseményen inzultus ne történjen - tolmácsolta pártja álláspontját Halász Zsuzsa.

Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő több civil szervezet nevében pénteken a rendezvény betiltását kérte. A fővárosi rendőrfőkapitányhoz, Tóth Gáborhoz intézett levelében azt írta: a melegfelvonulás alkalmas arra, hogy félelmet, visszatetszést keltsen az emberekben, és veszélyezteti a kiskorúak fejlődését. A Fidesz közleménye szerint Ékes Ilona magánemberként magánvéleményét mondta el.
Forrás: MTI