A Vodka 13 csodája

Oroszországban épp alkohol és vodka ellenes kampány dúl, ám a vodkát nemcsak inni lehet, hanem vészhelyzet esetén szinte bármire jó. Emellett kevésbé is hizlal, mint a sör. Biztos,hogy a vodka a legnagyobb ellenség?

Medvegyev épp most jelentette be az alkohol elleni küzdelmét, ami elsősorban a vodka visszaszorítását jelenti. De ki mondta, hogy a vodkát csak inni kell. Íme 13 orosz praktika a vodka felhasználásra, ami garantáltan nem árt a májnak.

A vodka káros az egészségre
Gorbacsov hívei körutazást tesznek a Szovjetunióban, hogy a legeldugottabb kis falvakban is bebizonyítsák a lakosságnak a vodka káros hatását.
- És most nagyon figyeljenek! Ebben az üvegben tiszta, életet adó víz van, ebben a másik üvegben vodka. Most ezt a kis gilisztát belelógatom a vízzel teli üvegbe. Látják, milyen vidáman lubickol? S most belemártom a vodkás üvegbe. Látják, a giliszta kimúlt.
Egy hang a hátsó sorból:
- Akkor most már értem, miért nem ismerte eddig a falu a bélférget!
1. Ha nincs lehetőségünk mosni(pl. nyaralás), ám mégiscsak fel kéne valamit venni, akkor a legegyszerűbb, ha a koszos ruhára ráspriccelünk némi vodkát. Az alkohol megöli a kellemetlen szagokért felelős baktériumokat, és nem hagy foltot, mert hamar elpárolog.

2. A vodka tökéletes zsíroldó mindenféle konyhai felületen. Ehhez csak vízzel kell feloldani 1:2 arányban. Tökéletesen helyettesíti a toxikus vegyszereket, amik drágák és akár veszélyesek is lehetnek.

3. Ahhoz, hogy tökéletesen csillogjon a krómozott kiegészítő, a porcelán tányér, vagy éppen az üveg pohár, ahhoz csupán annyit kell tennünk, hogy egy puha rongyot kell beáztatunk vodkába , majd alaposan áttöröljük az adott tárgyat.

4. A vodka még a szerelem szimbólumát is képes megőrizni-a virágot. A vágott virág vízéhez adjunk hozzá egy kanál cukrot és néhány csepp vodkát, így garantáltan tovább marad szép.

5. Ha agyunkra mennek a legyek és a szúnyogok, vagy épp félünk a kullancsoktól, nem kell mást tennünk, mint magunkra spriccelni egy kis vodkát. Igaz a procedúrát 10-15 percenként meg kell ismételni, mert elpárolog a bőrünkről. De vegyünk figyelembe, hogy a vegyszerek amiket magunkra kenünk, vagy a levegőbe fújunk, az nemcsak a rovarokra veszélyes.

6. Ha volt egy szerencsétlen találkozásunk egy medúzával, akkor a vodka a legjobb gyógyír. No nem meginni kell, hanem a sebre kenni.

7. A vodka nemcsak arra képes, hogy másokat esetleg szebbnek lássunk, hanem ténylegesen képes megszépíteni. A hajunknak fantasztikus csillogást ha a samponhoz keverünk belőle 250 ml-t.

8. Készíthetünk belőle nyugtató elixírt levendula segítségével. Töltsünk meg egy üveget levendulával, majd öntsük teli vodkával. Ezután helyezzük pár napra valamilyen napos helyre és kész is a csodaelixír. (Nem inni, szagolni!)

9. Fogfájás esetén is remek gyógyszer a vodka, csupán öblögessünk vele egy kicsit és máris kevésbé fog fájni addig, amíg el nem jutunk a fogorvoshoz. Ezúttal ne felejtsük el gargalizálás után kiköpni.

10. Könnyedén megszabadulhatunk a korpás hajtól, ha egy tojást összekeverünk egy evőkanál vodkával, majd felvisszük a fejbőrünkre. 40 perc után mossuk meg alaposan a hajunkat.

11. Az aranyér ellen is segít felvenni a küzdelmet, ha hozzákeverünk egy kis mézet, aloét és kalisziát, és ezzel ecseteljük a kényes részt.

12. Magas láz esetén a páciens mellkasát és hátát dörzsöljük be vodkával, adjunk neki forró teát, takarjuk be. 30-40 perc elteltével a láz csökkeni fog.

13. Vodka segítségével még a vörösbor foltot is el tudjuk távolítani a ruhánkból.

És még lehetne sorolni az orosz népi hagyományokat, melyek a vodkához kapcsolódnak. Egy biztos a vodka igen széles körben segítheti is a mindennapi létet, ha ésszel alkalmazzuk. Sőt néha ihatunk is belőle.