Grúzia Oroszországot vádolja

Grúzia azzal vádolta meg csütörtökön Oroszországot, hogy jogellenesen használja a Grúziából egyoldalúan kivált és Moszkvával szövetséges Abházia vasútvonalait.

Tbiliszi ezért arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy hiúsítsa meg az orosz "terjeszkedési terveket". Oroszország "továbbra is lopja Grúzia javait" - jelentette ki közleményében a grúz külügyminisztérium arra reagálva, hogy az abház vezetés "ideiglenesen" átengedte Moszkvának a terület vasúthálózata feletti irányítást.

"Ez a legújabb intézkedés egy Grúzia elleni újabb agresszió előkészítése, arra irányul, hogy megerősítsék a Grúziától elfoglalt terület katonai infrastruktúráját" - szögezi le a minisztérium, amely azzal a kéréssel fordult "a nemzetközi közösséghez, a nemzetközi szállítási társaságokhoz, hogy akadályozzák meg az orosz expanzionista akciókat".

Szergej Bagaps abház elnök a Rosszijszkaja Gazeta című orosz napilapnak nyilatkozva a héten közölte, hogy "a köztársaság vasútvonalai feletti irányítást ideiglenesen átengedik Oroszországnak".
Forrás: MTI