Be kell fogadni a melegeket?

A Magyar Demokratikus Charta szerint a valódi egyenrangúsághoz a közösség tagjaiként kell tudnunk elfogadni homoszexuális embertársainkat.

A Magyar Demokratikus Charta kiáll amellett, hogy az állam nem tehet különbséget polgárai között szexuális identitásuk alapján sem - áll a közleményben, amelyet Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván jegyez.

Véleményük szerint "a valódi egyenrangúsághoz közösségünk tagjaként kell tudnunk elfogadni homoszexuális embertársainkat, a mindennapi életben is személyes értékeik és nem szexuális orientációjuk alapján megítélve őket".

Mint írják, a szeptember 5-én felvonulók az állampolgári jogegyenlőség és a társadalmi elfogadás érdekében demonstrálnak. A szóvivők hangsúlyozzák: elfogadhatatlan, hogy bárki megakadályozza vagy megzavarja embertársai békés összejövetelét.

A Szivárvány Misszió Alapítvány vasárnaptól, tizennegyedik alkalommal rendezi meg a korábban Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztiválnak nevezett egyhetes rendezvénysorozatot, amelyet az idei évtől Budapest Pride-nak hívnak. A holland és a brit nagykövetség által támogatott fesztivál gerincét négy eseménytípus adja: a filmfesztivál, a beszélgetések, a Meleg Méltóság Menet elnevezésű felvonulás és a partik.
A rendezvénysorozat szervezői hétfőn azt mondták: megnyugtatónak tartják a tervezett rendőri intézkedéseket, a felvonulás mellett a fesztiválhoz kapcsolódó helyszíneket is kiemelten védi majd a rendőrség.

A Magyar Demokratikus Charta a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kezdeményezésére 2008. szeptember 6-án alakult meg Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Forrás: MTI